Almakockás

Gyors - egyszerű - irtófinom, családban körbenjáró recept.

3 tojás, 10-12 dkg cukor, 1,5 dl olaj robotgéppel összekev., hozzáadni 25 dkg liszt,1 tk szódabik., 1 púpos kk fahéj, majd 60 dkg kockára vágott alma. Sűrű a tészta, nehezen keverhető össze a sok almával.

Tortaformában a legjobb sütni, mehet még pl. csokimáz a tetejére.

 

 

Félalmás-diós linzertorta

Aldi gyermekszakácskönyv egyik legjobb vacakolós sütije.:) Eredetileg körte mandulával, de most alma dióval. Szuperfinom.

Tészta:

175 g finomliszt,100 g vaj, 25 g porcukor, 1 tojás. Kb 20-22 cm átmérőjű formához elég.

Manula/dió krém:.

50 g darált dió/mandula, 50 g puha vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, 15 g liszt, 1 kk sütőpor,

Legfelülre: néhány alma (vagy körte) meghámozva, felezve, felülről csíkokban behasítva

Sütés: a tésztát formában lapítva, oldalára 2-3 cm magasra felhozni, diókrém rákanalaz, felezett bevagdosott almát ráfektetve megsütni kb 30-40 perc alatt. Sütés után baracklekvár és kis citromlé keverékkel megkenni melegen. 

 

Almás-meggyes cobbler

Alul: alma, meggy (vagy bármely lédús gyümi) rá kevés cukor, fahéj és 1-2 ek liszt, összeforgatni.

Tetejére tészta:

1 pohár liszt

fél pohár cukor

2 tojás

10 dkg vaj

1 kk sütőpor 

kb 1 dl tej (a tojások méretétől függően kevesebb vagy több is lehet)

Sűrű tészta lesz, rákanalazni a gyümi  tetejére, 30-40 perc alatt megsül.