Diós, mákos pásztorbot

Pásztorbot alap:

16 dkg liszt

8 dkg darált mák vagy dió

15 dkg vaj

8 dkg pocukor

1 tojás

fél tk sütőpor

+ csokimáz díszétésre

Linzertészta, mákkal vagy dióval helyettesítve a liszt egy része. Kb 15 perc alatt megsül.

 

Hógolyók

Hógolyó / hókifli alap:

25-25 dkg rétes és finomliszt

25 dkg vaj

1-2 dl tej

2 dkg élesztő

8 dkg cukor

Töltelék:

dió, vagy lekvár, csoki, stb.

Lágy tészta, aminek kell fél óra pihi formázás előtt. 15 perc alatt megsül, utána még melegen porcukorba forgatni.

Citromos gyömbéres csillagok

Citromos-gyömbéres keksz:

10 dkg vaj

22 dkg liszt

8 dkg cukor + 1 van.cukor

1 citrom leve és reszelt héja

1 tojás

fél kk sütőpor

1 nagy tk-nyi reszelt gyömbér

Negyed óra pilhentetés után nem túl vékonyra nyújtva szaggatni, sütni kb negyed óra alatt.