Hólabda

HÓLABDA - az egyetlen süti 100% receptkövetésével a streetkitchen -től

 

 

Sült túrótorta linzerkoszorúban

Hozzávalók kis adaghoz (kb. 18 cm átmérőjű forma)

Tészta: 12 dkg liszt, 6 dkg vaj, 6 dkg cukor, fél tk sütőpor, 1 kis tojás

Túrótöltelék: 0,5 kg túró, 6 dkg vaj, 12 dkg cukor, 1 citrom héja, 2 egész tojás + 1 fehérje, 2-3 dkg liszt, fél csomi van.pudingpor, néhány csipet só, + 5 dkg mazsola (vagy nem)

Tetejére 1 t.sárgájával megkenni. Sütés 180 fokon, kb 40 perc.

Normál 26-os formához az arányokat duplán.

Nagyon csokis keksz

Csokimassza:

  20 dkg olvasztott étcsoki

  10 dkg vaj

  3 tojás

Hozzákeverni:

  15 dkg cukor

  22 dkg liszt

  2 ek kakópor

  fél tk sütőpor

  mazsola opcionális:)

Krémes állagú massza, hűtőben pihen legalább fél órát. Kis golyókat formálva, lelapítva porcukorba forgatva megsütni, kb 15 perc alatt.

Citromos gyömbéres csillagok

Citromos-gyömbéres keksz:

10 dkg vaj

22 dkg liszt

8 dkg cukor + 1 van.cukor

1 citrom leve és reszelt héja

1 tojás

fél kk sütőpor

1 nagy tk-nyi reszelt gyömbér

Negyed óra pilhentetés után nem túl vékonyra nyújtva szaggatni, sütni kb negyed óra alatt.