Diós, mákos pásztorbot

Pásztorbot alap:

16 dkg liszt

8 dkg darált mák vagy dió

15 dkg vaj

8 dkg pocukor

1 tojás

fél tk sütőpor

+ csokimáz díszétésre

Linzertészta, mákkal vagy dióval helyettesítve a liszt egy része. Kb 15 perc alatt megsül.

 

Kedvenc mézes

Mézeskalács tészta:

Egyik tálban 25 dkg mézet, 10 dkg rámát, 10 dkg porcukrot összekeverni.

Másik tálban 50 dkg liszt, fél csomag mézeskalács fűszerkev.(vagy 1-2 ek. fahéj) másfél tk szódabikarbóna, 2 tojás.

A két tál tartalmát összekeverni, összegyúrni. Fél óra pihi. Vékonyra nyújtva formázni, sütni. Natúr felülethez kenés nélkül, fényeshez tojással megkenni. Díszítéshez átszitált 15 dkg porcukor 1 tojás fehérjéhez, ezt felverni. Másnapra puha a tészta dobozba tétel nélkül is.