Nagyon csokis keksz

Csokimassza:

  20 dkg olvasztott étcsoki

  10 dkg vaj

  3 tojás

Hozzákeverni:

  15 dkg cukor

  22 dkg liszt

  2 ek kakópor

  fél tk sütőpor

  mazsola opcionális:)

Krémes állagú massza, hűtőben pihen legalább fél órát. Kis golyókat formálva, lelapítva porcukorba forgatva megsütni, kb 15 perc alatt.

Citromos gyömbéres csillagok

Citromos-gyömbéres keksz:

10 dkg vaj

22 dkg liszt

8 dkg cukor + 1 van.cukor

1 citrom leve és reszelt héja

1 tojás

fél kk sütőpor

1 nagy tk-nyi reszelt gyömbér

Negyed óra pilhentetés után nem túl vékonyra nyújtva szaggatni, sütni kb negyed óra alatt. 

Mogyorós zabpelyhes keksz

Mogyorós zabpelyhes keksz:

20 dkg zabpehely

10 dkg liszt

15 dkg ráma

10 dkg cukor

2 tojás

fél tk sütőpor

kis fahéj, citromhéj, és kissé összetört sótlan mogyoró a tésztához

Kanállal kis adagokat formálni, kb 17-18 perc alatt megsül.