Diós, mákos pásztorbot

Pásztorbot alap:

16 dkg liszt

8 dkg darált mák vagy dió

15 dkg vaj

8 dkg pocukor

1 tojás

fél tk sütőpor

+ csokimáz díszétésre

Linzertészta, mákkal vagy dióval helyettesítve a liszt egy része. Kb 15 perc alatt megsül.

 

Nagyon csokis keksz

Csokimassza:

  20 dkg olvasztott étcsoki

  10 dkg vaj

  3 tojás

Hozzákeverni:

  15 dkg cukor

  22 dkg liszt

  2 ek kakópor

  fél tk sütőpor

  mazsola opcionális:)

Krémes állagú massza, hűtőben pihen legalább fél órát. Kis golyókat formálva, lelapítva porcukorba forgatva megsütni, kb 15 perc alatt.

Citromos gyömbéres csillagok

Citromos-gyömbéres keksz:

10 dkg vaj

22 dkg liszt

8 dkg cukor + 1 van.cukor

1 citrom leve és reszelt héja

1 tojás

fél kk sütőpor

1 nagy tk-nyi reszelt gyömbér

Negyed óra pilhentetés után nem túl vékonyra nyújtva szaggatni, sütni kb negyed óra alatt.