Félalmás-diós linzertorta

Aldi gyermekszakácskönyv egyik legjobb vacakolós sütije.:) Eredetileg körte mandulával, de most alma dióval. Szuperfinom.

Tészta:

175 g finomliszt,100 g vaj, 25 g porcukor, 1 tojás. Kb 20-22 cm átmérőjű formához elég.

Manula/dió krém:.

50 g darált dió/mandula, 50 g puha vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, 15 g liszt, 1 kk sütőpor,

Legfelülre: néhány alma (vagy körte) meghámozva, felezve, felülről csíkokban behasítva

Sütés: a tésztát formában lapítva, oldalára 2-3 cm magasra felhozni, diókrém rákanalaz, felezett bevagdosott almát ráfektetve megsütni kb 30-40 perc alatt. Sütés után baracklekvár és kis citromlé keverékkel megkenni melegen. 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én