Kommentek
Mézeskalács tészta:
Azonnal ehető, puha mézeskalács, dobozba tétel nélkül is, több nap múlva is!
Egyik tálban 25 dkg mézet, 10 dkg rámát, 10 dkg porcukrot összekeverni.
Másik tálban 50 dkg liszt, fél csomag mézeskalács fűszerkeverék (vagy 2 lapos ek. fahéj), másfél tk szódabikarbóna, 2 tojás.
A két tál tartalmát összekeverni, összegyúrni. Fél óra pihi. Vékonyra nyújtva formázni. 180 fokon elég kb. 7-8 perc sütés, vagy kevesebb! Puha legyen (szinte nyersnek tűnjön) amikor kiveszed a sütőből.
Natúr felülethez kenés nélkül sütni, fényeshez tojássárgájával megkenni sütés előtt. Díszítéshez 1 tojásfehérjével 15 dkg átszitált porcukrot felverni.
Megosztás a facebookon